Vi har varit på kurs

Måndag 20 Maj var några utav oss iväg på kurs i banskötsel på Karlstads GK tillsammans med svenska golfförbundet och andra Värmlands klubbar. Väldigt intressant framför allt för mig som jobbar i receptionen och nästan aldrig är ute på banan.

Här visar Mikael “Bobban” Frisk oss runt i maskinparken.

Vi började dagen med lite statistik i hur den genomsnittlige golfspelaren spelar, detta har nämligen stor betydelse för hur banan är upplagd med flaggplacering, tee osv. Tänkte återkomma mer om det i ett annat inlägg här. Sedan gick vi ut i maskinhallen/parken och fick testa på hur riktigt vassa knivar ska se ut.

Rawad testar!

Vi kollade status på greener med en massa olika verktyg, väldigt spännande att få en snabbkurs i hur många faktorer som spelar in för att en green ska vara i toppskick. Det ligger mycket arbete bakom kan jag säga.

Efter diverse tilltag så testade vi bollens rullningsförmåga, mätte och provade även att byta flaggplacering.

Här ser ni både Rawad, “Bobban” , Stig-Arne och Saeed mäta bollens rull.

Detta var en väldigt givande kurs tyckte jag, roligt att få se vad en banarbetare jobbar med under en dag när jag själv sitter i receptionen. Hoppas att ni fick en trevlig läsning och en liten inblick i vårt arbete.

MVH// Jessica