Nyhetsbrev April

Här kommer det lite information från Årjängs Golfklubb, många följer oss via hemsida och facebook men här kommer det en liten sammanfattning från styrelse och kommittéer. Vi tycker det är oerhört viktigt att ni som medlemmar får ta del i vad som händer för att vi gemensamt ska kunna driva klubben framåt och nå våra gemensamma mål 400 medlemmar 2020.

Golfhallen: Här har det varit stor aktivitet under vinterhalvåret med flertal tävlingar, juniorträning, företagsevent och samlingar med spel av V75 som inbringat pengar till juniorverksamheten. Simulatorn har varit bokad ca 940 tim sen starten, nu är det även inköpt ett jaktprogram som vi tror kommer att bli mycket uppskattat och på detta viset kommer simulatorn bli använd året om.

Ekonomi: Här var det mycket som var positivt förra året, vi gick från -142 000 till ett plus på 137 000. Fler medlemmar, greenfeegäster samt fler startande på tävlingar och golfsimulatorn, men framförallt att vi fått behålla våra sponsorer och även fått in några nya. Många företagare har också haft olika event hos oss på golfklubben, vilket också ger + och här kan vi inte nog betona hur stor betydelse vår fantastiska golfservering med personal har för oss.

Bidrag: Vi har ansökt om bidrag till både vägen och nytt utbygge av restaurang/kansli, Golf i Årjäng AB på vägen och restaurang/kansli är det Bosse Engdahl. Vi har inte fått några besked om ansökningarna ännu, så utbygget väntar vi med till framåt hösten. Vägen däremot har vi med stor hjälp av Hermannsons gräv börjat med eftersom vi tycker att den är så oerhört viktig för oss. Vi har även förberett för två flaggstänger nere vid E18.

Banan/Byggnader: Vi håller ständigt på att förbättra på och runt banan. Vid hål 15 är det röjt så även efter E18, där vi kommer att fortsätta under våren och sommaren. I höstas sattes det Rhododendronbuskar vid ettans dammar och lite träd ute på några fairway. Vi har även fått i sutare(fisk) i flera av våra dammar som ska hålla gräsväxtligheten borta. Ny utslagsplats med konstgräs på rangen har vi fixat och vi håller på att bygga om i rangehuset för att kunna ha det mer öppet. Sammarbetet mellan reception och restaurang kommer att öka i år, samt att vi kommer ha en av våra juniorer Alva Nilsson jobbande i receptionen ihop med Carina.

Vision 50/50: Vi är som enda klubb i Värmland anmälda till vision 50/50 som drivs av golfförbundet och är en satsning för att få fler kvinnor att börja spela golf.

Golfens dag 20 maj: Detta är en rikstäckande dag som vi hos oss vill trycka lite extra på, hoppas att vi kan få er medlemmar att ta med icke golfare också. Tanken är att vi ska ordna med loppis, bytardag(ex. golfklubbor, golfskor mm), här har våra sponsorer möjligheter att visa upp sig och sina produkter, prova på och se långslående Zandra Nilsson.

Fler medlemmar/Trivsel: Under sommaren kommer det att finnas möjlighet för utbildning, privatlektioner och trivselkvällar. Tänk som oss, om alla i klubben rekryterar en ny medlem så kommer vi snart att uppnå vårt mål med 400 medlemmar 2020. Det är ju så enkelt nu att börja med golf. Ta med dig en vän, son, fru, kompis eller arbetskollega ut och testa, följ länken för att se mer: http://arjangsgk.se/medlemmar-2/nyborjarutbildning/ Varje torsdag kväll har vi trivselkvällar och det kommer vissa torsdagar finnas möjlighet att få lite tips vad gäller swingen mm och tanken är att det ska finnas fadder på plats för att våra nya spelare ska kunna gå ut på banan. Tider för utbildning, lektioner och något extra på trivselkvällarna kommer att skickas ut via facebook, hemsida och mail. Glöm inte våra fredagar (sista fredagen varje månad), 9 hål spel med god mat efteråt. Vi börjar nästa fredag 5 maj. Välkomna!

Juniorer: Det kommer även i år att bli en stor satsning på våra golfjuniorer med kick off den 17 maj.(mer info kommer). Det är också anmält ett serielag i år. Juniorerna har ihop med Stefan E ordnat med en bussresa ner till Barsebäck och se på Nordea master 3 juni, det finns 10 platser kvar, kontakta kansliet. Vi kommer också erbjuda sommarlovsaktiviteter under 2 veckor i sommar för kommunens alla ungdomar, detta är ett projekt som vi får statligt bidrag för och mer kring detta kommer att gå ut till skolorna och annons i tidningar samt sociala medier.

Marknadsaktiviteter: Vi har ju en hel del projekt på och igång, IDA-projektet, Västra Värmlands Export och Digital Coach samt marknadsföring av våra fantastiska sponsorer, som vi vill rikta ett extra tack till. Här och i hela klubben lägger ju Örjan ner ett gigantiskt jobb som gör att det känns fantastisk att tillhöra skaran runt honom. Det är oerhört viktigt och betydelsefullt det arbete ni alla lägger ner i kommittéer, på banan, kansli och restaurang.

Till sist vill jag bara nämna några önskemål:
– Registrerar er i tidsbokningen när ni går ut på banan och spelar.
– Känner ni att ni på något sätt kan bidra med något för klubben, ta kontakt.
– Checka in på banan när ni är där och spelar och dela gärna våra inlägg i sociala medier.
– Anmäl er i tid till tävlingar.

Tack för mig/oss och ha nu en helt underbar Golf Sommar!!!
FRUKOSTMÖTE(Nordmarkens näringsliv) på golfklubben 11 maj!